Innocent, Serious, Innocent, Bluegh!!

2 days ago

Umar and I were watching Are You Smarter Than A 5th Grader on channel 7e on Astro [Kenapa lah Malaysia tak buat show macam ni. Boleh aku masuk untuk dapat side income sikit. Dah lah dapat duit, dapat masuk tv, dapat menimba ilmu pulak tu(yang ni nampak sangat menipu haha)] Before I tell you the story, ingin saya ingatkan bahawa budak budak sangatlah innocent dan cute bila mereka serious. Si Umar ni pun one of the few lah.

So..the question that was being asked read, 'True or false? Only male lions have manes.'

Me: Trueeeeeeeeeee!!!!!! Senang nya! Ishk. Free-free je dapat duit.
Umar: Along, manes tu apa?
Me: Manes? Manes tu yang...(masa ni tengah fikir perkataan yang sesuai) Alaa yang macam janggut kat muka dia tuu (while gesturing a circle around my face)

(Yes, I know. Kenapa tak cakap rambut je kan?)

Umar: Ohh!!!! Yang macam tudung tu eh?
*muka innocent dan serious memandang kakaknya yang tak berguna, yang about-to-laugh-hard-at-his-face-tapi-tak-jadi sebab he was serious and was waiting for a truthful answer*

Me: (tahan gelak, sambil senyum) Haaaa yelah. Yang macam tudung tu. *Dalam hati gelak macam setan*
(I knew he was referring to Alex the Lion in Madagascar. His mane really does look like a tudung kan dalam cerita tu?)

It's ok. I did not laugh at him. Instead, I grinned like an idiot while watching his innocent face again. Haha adik aku nih, pandai plak buat lawak innocent.

King of the Jungle wearing a Hijab? Dang, jatuh standard. Mana pegi dignity yang dimegah-megahkan tu nanti? hahaha. Umar...Umar..imaginasi anda sangat tinggi dan pelik tapi makes sense :)

Yesterday

Another boring day at the office, but Nina cracked me up with her stupid, dirty jokes. Contohnya: (Not for the faint hearted yea)

1. What is the similarity between mayonnaise and semen?? Haa jawab, jawab!

The other one is too dirty to be put up here. But, I laughed like a hyena, non stop for 5 minutes. (Yes, Azhani yang sengal ni pergi sebarkan joke ini kepada kakak-kakak office yang nampak je innocent tapi sebenarnya cepat tangkap)

Plus, I gave her one. Dirtier, dumber. Totally not for kids. hahaha. Memang gelak terkentut-kentut (Nina je, I didn't)

P/s. I should keep track of all these stupid jokes and compile it in one book. Then sell. Along with my kek batik. Woooo...Best. Siapa yang ada jokes, jangan lah malu nak share. Saya seorang yang bersikap terbuka. Serious. Adik, this goes out to you, especially. Aku tau kau ni lagi berfikiran kurang bersih dari aku haha

P/ss. Bestnya! Tampak colourful sungguh blog ku ini!!

5 comments:

MunkyMonkey said...
October 2, 2009 at 8:28 AM

Haha! Umar is too, TOO cute!

Azhani.Azizan said...
October 3, 2009 at 10:29 AM

hahaha tau xpe!!
haish..kalau balik umah from keje,tgh penat2, n when he does that, ud just forget abt ur day..hehe

.m.e. said...
October 3, 2009 at 3:46 PM

haha! i pun tot dat da lion nye mane shaped like a tudung!

Azhani.Azizan said...
October 3, 2009 at 10:06 PM

exactly! sama siott! mane laa budak2 tak confuse bahaha

group1. said...
October 30, 2009 at 7:41 PM

kau diammmmmmmm! hahahaa ayin laaa

-aku. hahah